Pogoste težave sklepov in kolkov pri psih

OSTEOARTRITS

 

Osteoartritis je pogosta bolezen pri psih, še posebej pri starejših in večjih pasmah.

Po podatkih American College of Veterinary Surgeons (ACVS) trpi za osteoartritisom približno 20% psov starejših od 1 (!) leta.

KRONIČNE BOLEČINE

 

Znaki kronične bolečine so lahko povezani z različnimi boleznimi, vključno z osteoartritisom.

Raziskave kažejo, da ima več kot 45% psov starejših od sedmih let izrazite znake kronične bolečine (Vir: Brown DC, et al. J Am Vet Med Assoc. 2008).

DISPAZIJA KOLKOV

 

Displazija kolkov je genetsko pogojena motnja, pogosto zaznana pri velikih pasmah.

Po podatkih Orthopedic Foundation for Animals (OFA) ima približno 15% psov displazijo kolkov.

Sestavine in vpliv na zdravje

Derivati rastlinskega izvora
(konopljina moka 13,5%)

Konopljina moka je narejena iz 100% stisnjenih konopljinih semen in vsebuje esencialne maščobne kisline, kot so omega-3 in omega-6, ki pomagajo zmanjšati vnetja v sklepih. Poleg tega ima protivnetne lastnosti in podpira zdravje kože in dlake.

Olja in maščobe
(lososovo olje 18%, konopljino olje 2,5%): )

Lososovo olje je bogato z omega-3 maščobnimi kislinami, ki pomagajo zmanjšati vnetja, podpirajo zdrave sklepe in lajša simptome artritisa. Konopljino olje pa dopolnjuje s svojimi antioksidativnimi lastnostmi, kar prispeva k celotnemu zdravju psa.

Meso in živalski derivati
(perutnina 7%)

Visokokakovostne beljakovine iz perutnine so ključne za vzdrževanje mišične mase, kar prispeva k splošni moči in stabilnosti psa.

Ribe in ribji derivati
(lososove beljakovine 6,5%)

Lososove beljakovine vsebujejo omega-3 maščobne kisline, ki so ključne za zdravje sklepov, saj pomagajo ohranjati prožnost hrustanca.

Moka iz mehkužcev
(zelenoustna školjka 1,1%)

Zelenoustna školjka je vir glukozamin glikana (GAG), ki deluje kot gradnik hrustanca in pomaga pri zmanjševanju trenja med sklepnimi površinami, hialuronsko kislino in minerali, ki krepijo vezivno tkivo in sklepe ter blagodejno vplivajo na bolečine v sklepih. Vpliva na zadostno elastičnost sklepov, ki omogoča neovirano in enostavno gibanje.

Privoščite svojemu kosmatincu najboljše?

NAROČITE FLEXIJE