Displazija kolkov

Displazija kolkov je dedno pogojena razvojna anomalija kolčnega sklepa. Kolčna ponvica ali glavica stegnenice na zadnjih nogah se ne prilegata po velikosti in obliki, lahko pa se zgodi tudi, da glavica stegnenice ne leži popolnoma v kolčni ponvici, torej je delno izpahnjena. Displazija se pri psih kaže v različnih stopnjah. Lahko se pojavi na eni ali na obeh straneh. Razvija se od rojstva do starosti enega leta in pol. zaradi nepravilne oblike sklepa ali delnega izpaha glavice stegnenice, so sklepne površine neenakomerno obremenjene. To povzroči spremembe v obliki kostnih izrastkov, neravnih sklepnih površin in deformacij hrustanca. Težave s kolki in vse spremembe, ki jih spremljajo, povzročajo bolečine v kolkih in šepanje. Bodite pozorni na šepanje, hitro utrujenost ali izogibanje stopanju na zadnje noge.

Displazija kolkov pri živalih je obvladljiva. Seveda je zelo pomembno, da jo odkrijete pravočasno in kosmatincu pomagate čimprej. Bolj, kot napreduje, težje je lajšati bolečine in ustaviti napredovanje težav. S PEMF stimulacijo lahko odpravite vnetje, odpravite ali vsaj zmanjšate bolečino in s tem upočasnite nastajanje degerativnih sprememb pri kužku ali drugih ljubljenčkih.

ZADNJI ČLANKI IN ZAPISI

NEGA PASJIH TAČK

Včasih se zdi, da se lastniki psov premalo zavedajo, kako pomembna je nega pasjih tačk in da nega pasjih tačk [...]

Read more
ZAKAJ PES JE TRAVO

Verjamem, da ste se že večkrat spraševali zakaj pes je travo in da vas je zaradi tega morda celo zagrabila [...]

Read more
PREHRANA PSA IN ARTRITIS
PREHRANA PSA IN ARTRITIS

Prehrana psa in artritis sta močno povezana. Raziskave kažejo, da komercialna hrana za pse, tudi tista, ki se predstavlja kot [...]

Read more

BODITE NA TEKOČEM Z NOVOSTMI V
PEMF TEHNOLOGIJI IN NASVETI.

PRIJAVI SE NA PANTAYA E-NOVIČKE. OB PRIJAVI TI POŠLJEMO DARILO!

PRIJAVA