Epilepsija

Epilepsija, kronična motnja možganske funkcije, se ne pojavlja le pri ljudeh. Neprijetne napade lahko doživita tudi vaš pes ali mačka. Epilepsija pri živalih se kaže s ponavljajočimi napadi, ki so posledica nenormalne aktivnosti v možganski skorji. Živčne celice v možganih so pretirano vzdražene, zato pride do nevrološke »nevihte«. Primarna epilepsija, ki nima organskega vzroka, je pogosto dedna. Nekatere pasme so dedovanju te bolezni nagnjene bolj, kot druge. Napade lahko povzroči tudi bolezen, ki prizadane možgane, pri starejših psih pa je lahko to eden izmed zankov tumorja v možganih. Napadi in krči, ki se pojavijo pri epilepsiji, pa so lahko tudi posledica drugih bolezni – na primer sladkorne bolezni, srčnih težav, možganske kapi, zastrupitev ali tumorjev.

Epilepsija v celoti ni ozdravljiva, jo je pa mogoče nadzorovati – to je sicer tudi priporočljivo, saj vsak nov napad dodatno prizadane možgane. Poleg tega lahko napad povzroči tudi poškodbo, padec ali utopitev.  Ob morebitnem zdravljenju, svetujemo tudi uporabo PEMF stimulatorja Pantaya, saj magnetna stimulacija vpliva na živčni sistem. Tako lahko pomaga pri odpravi epileptičnih napadov ali zmanjša intenziteto in pogostost pri vaših kosmatincih.

ZADNJI ČLANKI IN ZAPISI

Ženska s temnimi skodranimi lasmi meditira na podlogi, poleg nje leži svetel kužek
HOLISTIČNO ZDRAVLJENJE ŽIVALI

Holistično zdravljenje živali postaja vse bolj aktualno, saj se lastniki hišnih ljubljenčkov vedno bolj zavedajo, da ima vsaka bolezen vzrok [...]

Read more
Bel dolgodlaki pes v rumenem dežnem plaščku
OBLAČILA ZA PSE – modna muha ali nuja

Že res, da živimo v času, ko ljudje pse vse prevečkrat počlovečijo, ampak ko pridemo do pasjih oblačil, to drži [...]

Read more
NEGA PASJIH TAČK

Včasih se zdi, da se lastniki psov premalo zavedajo, kako pomembna je nega pasjih tačk in da nega pasjih tačk [...]

Read more

BODITE NA TEKOČEM Z NOVOSTMI V
PEMF TEHNOLOGIJI IN NASVETI.

PRIJAVI SE NA PANTAYA E-NOVIČKE. OB PRIJAVI TI POŠLJEMO DARILO!

PRIJAVA