Spinalna stenoza

Spinalna stenoza je zoženje spinalnega kanala. Pritisk na hrbtenjačo povzroča hude bolečina vašim ljubljenčkom. Pri živalih je lahko to posledica degenerativnih sprememb ali prirojena napaka. Pogosto se pojavi pri starejših psih, simptomi pa so si močno podobni z drugimi, ki spremljajo obolenja hrbtenice. Težave lastnikom pogosto postanejo očitne šele, ko postanejo zelo očitne navzven.  Zgodi se lahko tudi, da ostanejo težave prikrite in so, ko se pokažejo, že zelo hude. Zelo pomembno je, da ste pozorni na prve znake in ukrepate takoj, preden bolezen napreduje. Posebej pozorni bodite na šepanje, povešen rep, težave z vstajanjem in inkontinenco. Če se kuža kar naenkrat dolgo pripravlja na skos v ali iz avta, vam ne sledi več po stanovanju, prej pa je bil kot vaša senca in trza, ko ga božate ali češete preko hrbtenice, tudi to vzemite kot opozorilne znake.

Stimulacija s Pantaya aparatom je najbolj učinkovita v zgodnjih fazah obolenja, ko se začnejo simptomi šele kazati. PEMF stimulacija odpravlja bolečino in vnetje ter ustavlja napredovanje obolenja. Prizadeto tkivo se bo hitreje obnovilo in bolečine se bodo občutno zmanjšale.

ZADNJI ČLANKI IN ZAPISI

Ženska s temnimi skodranimi lasmi meditira na podlogi, poleg nje leži svetel kužek
HOLISTIČNO ZDRAVLJENJE ŽIVALI

Holistično zdravljenje živali postaja vse bolj aktualno, saj se lastniki hišnih ljubljenčkov vedno bolj zavedajo, da ima vsaka bolezen vzrok [...]

Read more
Bel dolgodlaki pes v rumenem dežnem plaščku
OBLAČILA ZA PSE – modna muha ali nuja

Že res, da živimo v času, ko ljudje pse vse prevečkrat počlovečijo, ampak ko pridemo do pasjih oblačil, to drži [...]

Read more
NEGA PASJIH TAČK

Včasih se zdi, da se lastniki psov premalo zavedajo, kako pomembna je nega pasjih tačk in da nega pasjih tačk [...]

Read more

BODITE NA TEKOČEM Z NOVOSTMI V
PEMF TEHNOLOGIJI IN NASVETI.

PRIJAVI SE NA PANTAYA E-NOVIČKE. OB PRIJAVI TI POŠLJEMO DARILO!

PRIJAVA