Spinalna stenoza

Spinalna stenoza je zoženje spinalnega kanala. Pritisk na hrbtenjačo povzroča hude bolečina vašim ljubljenčkom. Pri živalih je lahko to posledica degenerativnih sprememb ali prirojena napaka. Pogosto se pojavi pri starejših psih, simptomi pa so si močno podobni z drugimi, ki spremljajo obolenja hrbtenice. Težave lastnikom pogosto postanejo očitne šele, ko postanejo zelo očitne navzven.  Zgodi se lahko tudi, da ostanejo težave prikrite in so, ko se pokažejo, že zelo hude. Zelo pomembno je, da ste pozorni na prve znake in ukrepate takoj, preden bolezen napreduje. Posebej pozorni bodite na šepanje, povešen rep, težave z vstajanjem in inkontinenco. Če se kuža kar naenkrat dolgo pripravlja na skos v ali iz avta, vam ne sledi več po stanovanju, prej pa je bil kot vaša senca in trza, ko ga božate ali češete preko hrbtenice, tudi to vzemite kot opozorilne znake.

Stimulacija s Pantaya aparatom je najbolj učinkovita v zgodnjih fazah obolenja, ko se začnejo simptomi šele kazati. PEMF stimulacija odpravlja bolečino in vnetje ter ustavlja napredovanje obolenja. Prizadeto tkivo se bo hitreje obnovilo in bolečine se bodo občutno zmanjšale.

ZADNJI ČLANKI IN ZAPISI

NEGA PASJIH TAČK

Včasih se zdi, da se lastniki psov premalo zavedajo, kako pomembna je nega pasjih tačk in da nega pasjih tačk [...]

Read more
ZAKAJ PES JE TRAVO

Verjamem, da ste se že večkrat spraševali zakaj pes je travo in da vas je zaradi tega morda celo zagrabila [...]

Read more
PREHRANA PSA IN ARTRITIS
PREHRANA PSA IN ARTRITIS

Prehrana psa in artritis sta močno povezana. Raziskave kažejo, da komercialna hrana za pse, tudi tista, ki se predstavlja kot [...]

Read more

BODITE NA TEKOČEM Z NOVOSTMI V
PEMF TEHNOLOGIJI IN NASVETI.

PRIJAVI SE NA PANTAYA E-NOVIČKE. OB PRIJAVI TI POŠLJEMO DARILO!

PRIJAVA