Hot spot

Hot spoti pri psih
MNENJE STRANKE

Razdražena in srbeča koža

Razdražena koža pri psih

Alopecija

Alopecija pri psih
PREJ/POTEM

Sestava naravnega šampona s koloidnim srebrom

Nežen in učinkovit Pantaya šampon z nano koloidnim srebrom je bil razvit z namenom zagotoviti potrebam občutljive, srbeče, razdražene, pordele in problematične pasje ter mačje kože. Njegova edinstvena formula kožo istočasno nežno očisti in zaradi dodanega vitamina B5, tudi globinsko navlaži.

Dodano nano koloidno srebro ima naravne antibakterijske, protiglivične, protivirusne in protivnetne lastnosti, zato je šampon primeren tudi za vse kosmatinčke, ki imajo težave z glivicami, izpuščaji, prhljajem ali drugimi kožnimi obolenji.

Vitamin B5 globinsko prodre v kožo in jo globinsko vlaži. Stimulira celjenje kože pri ranah in spodbuja rast krovnih kožnih celic, istočasno pa ima na kožo protivnetni učinek.

Vitamin B5 tudi preprečuje poškodbo dlake ter izboljša njen lesk in sijaj.

Pri Pantayi skrbimo, da so vse sestavine in učinkovine čim bolj naravne. Zato v formulaciji uporabimo predvsem naravne in organske sestavine.

Kot čistilni sredstvi uporabimo povsem naravni sestavini: decil glukozid in kokomidopropil betain.

Decil glukozid je, za razliko od ostalih čistilnih sredstev, ki se običajno uporabljajo v pasjih in mačjih šamponih, naraven in biorazgradljiv. Narejen je iz glukoze in kokosovega olja, je zelo blag in primeren za občutljivo, suho in zrelo kožo.

Kokomidopropil betain je nežen surfaktant z dobrimi čistilnimi in penilnimi sposobnostmi. Pridobljen je iz kokosovega olja in odobren iz strani Ecocert standarda.

Sestava naravnega balzama s koloidnim srebrom

Hranljiv in negovalen Pantaya balzam z nano koloidnim srebrom je bil razvit z namenom, da kožo ter dlako po šamponiranju tudi nahrani, istočasno pa vzpodbudi obnavljanje kože. Šampon namreč kožo nežno očisti, dlako pa odpre (kot pri ljudeh las). Bazam kožo nahrani, neguje ter obnovi, dlako pa zapre.

V balzamu, tako kot v šamponu, uporabljamo naravne sestavine.

Dodano nano koloidno srebro ima naravne protibakterijske, protiglivične, protivirusne in protivnetne lastnosti, zato je šampon primeren tudi za vse kosmatinčke, ki imajo težave z glivicami, izpuščaji, prhljajem ali drugimi kožnimi obolenji.

Balzamu dodamo jojoba olje, ki je zelo dober emolient, kar pomeni, da preprečuje izsušitev kože in pomaga vzdrževati primerno vlažnost. Uporaba emolientov je pomembna pri dermatološkem zdravljenju bolezni, ki jih spremlja suhost kože, kot so atopijski dermatitis, psoriaza ter različne vrste ekcemov. Emolientni izdelki pomirjajo občutek srbenja in preprečujejo dodatne poškodbe na koži.

 

Balzamu je dodana tudi aloe vera, ki nase veže vlago, ščiti kožo in rane pred zunanjimi dražljaji, zavira rast bakterij in kožo hladi. Deluje kot vlažilec, spodbuja sintezo kolagena in elastina ter pospešuje celjenje. Aloe vera pomirja razdraženo kožo ter zmanjša srbečico in vnetja.

Vitamin E ščiti celice pred oksidativnim stresom, kar pomeni, da je antioksidant.

Vitamin B5 globinsko prodre v kožo in jo globinsko vlaži. Stimulira celjenje kože pri ranah in spodbuja rast krovnih kožnih celic, istočasno pa ima na kožo protivnetni učinek. Vitamin B5 tudi preprečuje poškodbo dlake ter izboljša njen lesk in sijaj.

Tyron se po novem rad kopa!

Kopanje psa je po novem čas veselja!

»Naše izkušnja s šamponom in balzamom s koloidnim srebrom je zelo pozitivna. Prvo smo imeli borbe ko smo imeli na vrsti kopalne dni. Iskali smo ga pod mizo. Zmeraj se je naš Tyron nekam skril, ko je videl, da se voda naliva v banjo. Odkar pa smo začeli uporabljati šampon in balzam od Pantaye, se naš lump kar naenkrat rad kopa. Sam pride v kopalnico in ma na silo v vodo. Zgleda mu mora biti zelo dober občutek na koži in da mu paše ta pomirjujoči občutek. Kar pa se dlake tiče je pa čudovito mehka, dišeča in tudi mozoljčki so izginili. Končno smo našli top izdelek za našega Tyrona.« – Barbara

Noben drug šampon ni pomagal pri hot spotih!

Težave s hot spoti pri psu

»Mojemu kužolinu redno perem tačke po sprehodu, ker so se mu lani spomladi med prstki naredili hotspoti, ki se jih nismo znebili do jeseni, za tem pa mu je začela izpadati dlaka po sprednjem delu vseh štirih nogic in grozno ga je srbelo, da se je grizel ves čas. Noben vet šampon ni pomagal in šele v začetku tega leta se je stanje umirilo in dlaka je zrasla nazaj. Zato sem se odločila, da leto še preden se pomlad dobro začne, poskusim s Pantaya šamponom, sploh zaradi vsebnosti koloidnega srebra. Uporabljava ga bolj ali manj vsak dan, koža na tačkah je zaenkrat lepa, dlaka ne izpada, tudi ni videti, da bi ga srbelo, tako da sem zelo zadovoljna. Naslednja zadevica, ki jo bova poskusila so kapljice za uhke. Hvala za vse te super izdelke!« – Ana

Pogosta vprašanja in odgovori

Za koga sta primerna Pantaya šampon in Pantaya balzam z nano koloidnim srebrom?

Primerna sta za pse in mačke starejše od 12 tednov.

Kaj je nano koloidno srebro?

Nano koloidno srebro je raztopina drobnih delcev srebra, suspendiranih v tekoči osnovi (vodi).

Kaj je nanotehnologija?

Nanotehnologija je hitro rastoča znanost o proizvodnji in uporabi delcev nano velikosti, ki se merijo v nanometrih (1 nm = 1 milijarda metra). Eden od nano materialov, ki se uporablja v medicini, je nanosrebro.

Kaj so nanomateriali?

Za nanomateriale se štejejo delci, katerih katera od zunanjih dimenzij, dimenzij notranje strukture ali dimenzije površinske strukture, leži v območju 1 nm do 100 nm. Ti materiali so nevidni prostemu očesu. Pristop nanotehnologije, ki temelji na znanosti o materialih, velja za nanomateriale. Na tej lestvici imajo ti materiali edinstvene optične, elektronske, mehanske in kvantne lastnosti v primerjavi z vedenjem na molekularni lestvici.

Kakšna je velikost delcev Pantaya nano koloidnega srebra?

8-10 nm.

Zakaj je velikost delcev pomembna?

Manjša je velikost delcev, večja je njihova relativna površina, kar povečuje njihov stik z bakterijami ali glivami in bistveno izboljša njihovo baktericidno in fungicidno učinkovitost.

Raziskava

Kakšna je čistost Pantaya nano koloidnega srebra?

Čistost srebra uporabljenega pri Pantaya izdelkih z nano koloidnim srebrom je najmanj 99,99 %.

Kaj je potrebno upoštevati, ko kupujemo nano koloidno srebro?

Upoštevati je potrebno koncentracijo (10 ppm, 25 ppm itd.), velikost delcev in čistost srebra.

Kaj pomeni PPM?

PPM je koncentracija in pomeni parts per million. 1 ppm je enak 1 miligramu na liter oz. 0,0001 %.

Kako je proizvedeno Pantaya nano koloidno srebro?

Naše koloidno srebro je najvišje čistosti in kakovosti. Proizvedeno je v laboratoriju, ki ga vodi procesor. Proizvodnja poteka v brezzračnem prostoru, v posodah, ki so zaščitene pred svetlobo. Za proizvodnjo se uporablja čista voda tipa I (prevodnost < 0,5 μS/cm) in najčistejše srebro (čistost minimalno 99,99 %).

Kako shranjujem izdelke z nano koloidnim srebrom?

Da bi ohranili napolnjenost nanodelcev čim dlje, je potrebno koloidno srebro hraniti v rjavi steklenici na hladnem in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo. Poskrbite, da bo koloidno srebro daleč od virov elektromagnetnega sevanja, kot so hladilniki, televizorji in mikrovalovne pečice.