Hvala, ker ste izbrali Pantaya magnetni stimulator. Pantaya magnetni stimulator je edinstven in izredno učinkovit wellness pripomoček za vašega štirinožnega prijatelja, s katerim mu boste pomagali do boljšega zdravja.

Prosimo, skrbno preberite navodila ter uporabljajte napravo kot je opisano.

Ko govorimo PEMF stimulaciji (stimulacija s pulzirajočim elektromagnetnim valovanjem), se pri tem misli predvsem na pulzirajoče magnetno poje zelo nizkih frekvenc, največ do 50 Hz. V magnetno polje postavimo oboleli del telesa vaše živali, da magnetni tokovi prehajajo skozi tkivo. To povzroča mikromasažo celic in tkiv, s tem se izboljša izraba kisika v celicah. Pri tem pride na površini posameznih celic do hitrih sprememb ionov in s tem do hitre ionizacije posameznih tkiv.

Pantaya magnetni stimulator je shranjen v embalaži, ki ščiti aparaturo pred poškodbami. Ko aparature ne uporabljate priporočamo, da jo shranite in s tem preprečite nevarnost poškodb. Set Pantaya magnetni stimulator vključuje aparaturo s katero izvajate PEMF stimulacijo in elektroakupunkturo, sondo za iskanje akupunkturnih točk, že vstavljen baterijski vložek in navodila za uporabo.

Pomembne informacije o PEMF stimulaciji

Kdo lahko uporablja PEMF magnetni stimulator?

Vsi psi in mačke, ki imajo kakršnekoli težave z zdravjem in bolečine, in jim želite pomagati izboljšati zdravje ali pospešiti okrevanje.

Kdo NE SME uporabljati PEMF stimulatorja?

PEMF stimulator je kontraindiciran za pse in mačke s srčnim vzpodbujevalnikom, močnim srčnim popuščanjem ali breje živali.


PEMF stimulacija je neboleča in neinvazivna metoda, jakost je potrebno prilagoditi stanju živali. Tretmaje je priporočljivo začeti z nižjimi frekvencami (Hz) in nato postopoma povečevati do maksimalne priporočljive jakosti.

Stranski učinki niso poznani. Poleg PEMF stimulacije je pomembna tudi uravnotežena prehrana in primerno gibanje vašega štirinožnega prijatelja.

Uporaba stimulatorja Pantaya

PANTAYA MAGNETNI STIMULATOR pemf

Pantaya magnetni stimulator je shranjen v embalaži, ki nudi zaščito aparaturi. Embalaža, navodila za uporabo in vsi dodatni materiali so iz recikliranega materiala in tiskani v tiskarni, ki ima okoljske standarde ISO 14001 in EMAS, s katerimi se zavzemajo za izboljševanje kakovosti in zmanjševanje vplivov na okolje.

Pantaya magnetni stimulator oddaja pulzirajoče elekromagnetno valovanje iz celotne površine aparata (iz vseh ploskev), zato ni pomembno kako je obrnjen. Pantaya magnetni stimulator je narejen za uporabo na celotnem telesu živali, pri večjih živalih ga prestavljamo iz enega mesta na drugega, pri malih živalih deluje naenkrat na celotno telo. Obseg delovanja PEMF magnetnega stimulatorja je 30 cm. Pantaya magnetni stimulator se napaja preko baterijskega vložka (9V).

Čas uporabe

Stimulacija s Pantaya magnetnim stimulatorjem se priporoča 2-3 krat dnevno 10-20 minut. Pri večjih kroničnih težavah se priporoča izvajanje stimulacije tudi 6-8 tednov.

Vklop aparature

1. Izberemo indikacijsko področje. (Vrsta težave)
2. Vklopimo skrajni desni gumb na jakost (Hz), ki je napisana poleg težave, ki jo želite tretirati. (Indikacijsko področje).

S tem, ko prestavimo skrajni desni gumb na aparaturi na željeno frekvenco (od 5-24 Hz), je aparatura že vklopljena. Pri tem začne utripati skrajna desna lučka. Hitrost utripanja signalne rdeče lučke je odvisna od jakosti valovanja (Hz), ki ga nastavljamo. LEVEGA (gumb je obrnjen na izklop) IN SREDNJEGA GUMBA NE PRESTAVLJAMO. Ko zaključimo s stimulacijo, skrajni desni gumb obrnemo na 0 in s tem je aparatura izključena. Skrajna desna lučka na aparaturi se ugasne.

Vzdrževanje stimulatorja

Naprava naj bo v suhem prostoru. Obrisati jo je potrebno s suho krpo. Aparat ni vodotesen in ni odporen na udarce. Aparat deluje na baterijski vložek 9 V. Baterijo zamenjate tako, da na hrbtni strani aparata odstranite pokrovček, vzamete baterijo iz aparata, jo snamete iz vrvice in novo baterijo pritrdite nazaj. Baterijo ponovno vstavite v aparat in pokrovček zaprete. Aparat je potrebno uporabljati pod vašim nadzorom če ga uporabljate na živali. Živali v času izvajanja PEMF stimulacije ne puščati same, da stimulatorja ne poškoduje.

INDIKACIJSKA PODROČJA ZA UPORABO APARATA

artritis……………………………………………………………………………10 Hz
artroza………………………………………………………………….10 – 20Hz
odprava bolečine……………………………………………………10 – 15 Hz
vnetja…………………………………………………………………….5 – 10 Hz
hitrejša regeneracija po poškodbah………………………10 – 15 Hz
otekline……………………………………………………………………….10 Hz
displazija kolka………………………………………………………5 – 10 Hz
pomirjanje (stres, tesnoba, agresija)………………………..5 Hz
inkontinenca……………………………………………………………….10 Hz

težave z ledvicami……………………………………………10 Hz
okrevanje po možganski kapi…………………………5 – 10 Hz
hernija…………………………………………………………………….5 – 10 Hz
vkleščen živec……………………………………………………5 – 10 Hz
spinalna stenoza…………………………………………….5 – 10 Hz
epilepsija……………………………………………………………….5 Hz
kalcinacija…………………………………………………………….5 – 10 Hz
alergije…………………………………………………………………10 Hz
tumorji…………………………………………………………………..10 Hz

PEMF stimulacija za ljudi

Prosim, skrbno preberite navodila ter uporabljajte napravo, kot je opisano.

Ko se govori o PEMF stimulaciji, se pri tem misli predvsem na pulzirajoče magnetno polje zelo nizkih frekvenc, največ do 50 Hz. V magnetno polje postavimo oboleli del telesa, da magnetni tokovi prehajajo skozi tkivo. To povzroča mikromasažo tkiva ali celice, s tem se izboljša izraba kisika. Pri tem pride na površini posameznih celic do hitrih sprememb ionov in s tem do hitre ionizacije posameznih tkiv. Resnost obolenja mora v vsakem primeru oceniti zdravnik. Aparat ni primeren za ljudi s srčnim spodbujevalcem, epileptike, nosečnice, na mestu venske tromboze, niti pri ljudeh z avtomatskimi srčnimi zaklopkami in močnem srčnem popuščanju. Pred začetkom uporabe se priporoča spiti kozarec vode.

Čas uporabe

Naprava deluje v območju cca. 30 cm in mora ležati v bližini prizadetega dela telesa. Uporaba poteka 2 – 3 krat dnevno od 10 do 30 min, odvisno od težav. Stranski učinki niso poznani.

Otroci

Uporaba od 2. leta, stimulacijo izvajamo 10-20 minut, maksimalno pri 10 Hz.

Uporaba

1. Izberemo indikacijsko področje (vrsta težave)
2. Določimo frekvenco, ki je napisana na desni strani lista
3. Na skrajnem desnem gumbu stimulatorja nastavimo to isto frekvenco

Indikacijsko področje za uporabo aparata (vrsta težave)

Glava

glavobol, vključujoč migrenski: 10 – 15
vnetje obraznega živca: 10 – 15
zamašen nos, vneti sinusi: 10 – 15
boleče grlo: 10
zobobol 10
uho: 10
vrtoglavica: 10 – 15

Prsni koš in hrbtenica

bolečina v vratnem in prsnem delu hrbtenice: 10 – 24
vnetje medrebrnih mišic: 10
križ, lumbago, išijas: 10 – 24
hernija: 10 – 24
skolioza: 20 – 24
osteoporoza: 24

Pljuča

astma in spastični bronhitis: 10 – 15
kašelj: 10

Sklepna obolenja

bolečina v kolku, kolenu in gležnju: 15 – 24
rame: 15 – 24
teniški komolec: 10
artroza: 24
revmatično obolenje sklepov in mišic: 10 – 15
artritis: 10 – 15
hitrejše celjenje prelomov kosti: 15
športne poškodbe: 15
multipla skleroza: 15
karpalni tunel, kalcinacija: 10 – 20

Srčno žilni sistem

motnje arterijske in venske cirkulacije: 10
motnje limfnega pretoka: 10
otekline različnih vzrokov: 10
prekrvavitev nog: 24

Trebuh

bolečina v trebuhu: 10
prostata: 5 – 10
popuščanje mehurja: 5 – 10
klimakterijske tegobe: 10
boleča menstruacija: 10

Živčni sistem (aparat polagamo na prsa)

vnetje živcev: 10
depresija: 5 – 10
vremenska preobčutljivost: 10 – 15
nespečnost: 5
stres: 5
fobije: 5
strah pred izpiti in javnimi nastopi: 5

Ostalo

kožne alergije: 10
preležanine: 10
golenične razjede: 10
celjenje ran: 10

Pantaya akupresura

Akupresura je tehnika, ki se danes vse pogosteje uporablja v sodobnem načinu življenja. S to tehniko si lahko pomagamo pri skoraj vseh vrstah težav in raznih bolečinah na vseh delih telesa.

Pantaya akupresura temelji na določitvi in stimulaciji akupresurnih točk s samo napravo. Najučinkovitejša je kombinacija zdravniškega zdravljenja in Satroni akupresure.

Predstavitev naprave

To je moderna naprava za točno določanje akupresurnih točk (aku. točk). S stimulacijo teh točk si lahko vsakdo sam izboljša svoje počutje.

Uporaba akupresure

Vključimo stikalo na napravi (iskanje).
V eni roki držimo aparat tako, da se s prsti dotikamo ploščice; v drugi roki pa elektrodo, s katero enakomerno pritiskamo na kožo z namenom, da najdemo določeno točko za določeno težavo. Ko točko najdemo zasveti lučka.
Paziti moramo, da smo pravilno nastavili potenciometer (vrtljiv gumb). Za večino točk mora biti nastavljen na sredini med min. in max. Kadar imamo temperaturo ali vlažno kožo, moramo gumb nastaviti na minimum (v nasprotnem primeru sveti lučka povsod na koži). Če točke ne najdemo (v primeru zelo suhe kože) nastavimo gumb na maksimum. Kadar imamo zelo mokro kožo, jo pred stimulacijo obrišemo. Ko najdemo aku. točko preklopimo na stimulacijo (stimul.).

Stimulacija aku.-točke z akupresuro

Za vsako težavo stimuliramo čim več točk, ki so navedene v seznamu težav. Ko najdemo točko in lučka zasveti, preklopimo napravo na stimulacijo in stimuliramo vsako točko cca. 30 sek. Ko smo postopek končali na eni strani telesa, ga ponovimo na istem mestu na nasprotni strani telesa. Tega seveda ne bomo izvedli, ko bomo stimulirali točko na konici nosu, kjer obstaja samo ta točka, ki nima svojega dvojnika na nasprotni strani telesa.

Prostor, v katerem izvajamo akupresuro, mora biti primerno ogret, tako da se na zraku izpostavljeni odkriti deli telesa ne krčijo zaradi mraza.

Akupresure ne smemo izvajati v naslednijh primerih:

 • takoj po obedu
 • na akutno prizadetem sklepu zaradi revmatičnega obolenja
 • na odprti rani.

Pogosto uspeh ni zadovoljiv, ker nismo dovolj vztrajni!

Pri akutnih težavah moramo izvajati akupresuro zaporedoma 5 dni, točke pa stimuliramo 2x dnevno.

Pri kroničnih težavah pa lahko terapijo izvajamo tudi več kot 10 dni, prav tako 2x dnevno.

Prvo akupresuro izvajamo zjutraj (ko vstanemo).

Drugo pred večerjo ali preden ležemo k počitku. Priporočamo, da se po akupresuri sprostite iztegnjeni na kavču ali postelji.

Seznam težav in ustreznih aku-točk

Alergija: 7, 20, 57
Alkoholiziranost: 74
Astma: 7, 10, 13, 25, 43, 50, 59, 63, 65
Bronhitis: 7, 31, 35, 37, 55, 64
Bioenergetski centri – centri naše vitalne energije: 4, 19, 23, 24, 34, 69
Bolečina:

 • lakt: 7, 9, 31
 • podlaktica: 6, 8, 9, 13, 54
 • spodnji del ledij: 3, 40, 50, 57
 • ledja: 28, 34, 43
 • rame: 26, 30, 34
 • gornji del ledij: 21, 61
 • prsni koš, rebra, rame in roka: 43
 • stegna: 1, 51
 • med rebri: 29
 • križ: 41
 • maternica, spolni ud (glej spolni organi): 49
 • noga: 1, 3, 5, 44

Bruhanje:: 4, 5, 6, 11, 13, 18, 23, 31, 40, 43, 55, 59, 63
Čir: 5, 26, 63

 • želodec in dvanajsternik: 5, 63
 • črevesje, želodec, dvanajsternik: 64

Driska: 6, 11, 31
Gripa in bolečine v grlu: 2, 9, 18, 50, 59, 68, 71, 73
Glavobol: 2, 3, 6, 8, 9, 28, 41, 45, 48, 49, 50 (tjeme), 53, 59, 65 (psihična napetost), 68
Hujšanje: 5, 26, 32, 60; 2 prsta nad in pod popkom, sredina zgornje ustnice (tik nad ustnico)
Odprava celulita: 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84
Išijas: 1, 3, 5, 14, 39, 57, 61
Izčrpanost: 16, 28, 36, 41, 69
Jetra: 12, 26, 47, 66

Jeza: 59
Kontrola kajenja: 5, 6, 7, 23, 69
Kontrola žeje:
13, 31, 55
Kontrola spanja: 10, 11, 45, 49, 50, 69
Kontrola strahu: 2, 10, 11, 26, 42, 44, 59, 69, 72
Krvni tlak:

 • nizek: 11
 • visok: 2, 4, 11, 29, 61, 66, 67

Kolena: 1, 39, 44
Krvavitev iz nosu: 1, 9, 18, 24, 42, 52, 56, 59, 60, 68
Kašelj: 2, 6, 7, 18 (suhi), 31, 37, 43, 45, 59, 69
Ledvica: 15, 50
Lumbago: 1, 3, 5, 7, 9, 14, 28, 40, 50, 57
Migrena: 9, 13, 47
Moč volje: 4, 19, 23, 24, 34, 44, 46, 69
Nespečnost:: 4, 6, 13, 26, 29, 41, 45, 62, 69
Obraz: 2, 3, 9, 28
Opekline: 3, 20, 53
Oko: 12, 47

 • konjunktivitis (vnetje očesne veznice): 9, 13, 5

Ozebline (glej bioenergetske centre in termoregulacijo organizma): 21, 22
Prebava: 33
Prehlad: 2, 9, 18, 50, 59, 68, 71, 73
Psihični problemi: 68

 • občasne: 11, 23, 56, 72
 • nemir: 10
 • nervoza otroka: 23 (priporoča se tudi rahla masaža otrokovega hrbta s poudarkom na predelu spodnjega dela ledij)
 • nervoza: 26, 32, 42, 44, 60, 69, 72
 • histerija: 10, 25, 50
 • vznemirjenost: 10, 11, 32, 50, 60
 • občasne depresije: 34, 54

Prostata (glej spolni organi): 4, 5
Potovalne težave: 5, 6, 23, 48, 63
Roka: 6, 7, 8, 9, 13, 28, 31, 54, 56

 • rama, roka, pest: 2, 43
 • roka in rama: 6, 21
 • rama: 7, 9
 • roka in pest: 8, 9, 13, 19 (tudi nohti), 29

Sinusi vnetje: 8, 9, 33, 42, 53, 55, 57, 71
Spolni organi:

 • zunanji in notranji: 4, 5, 14, 36
 • impotenca: 39, 75, 78
 • bolečine: 51

Tegobe, ki so posledica pretiranega popivanja: 3, 5
Trebuh (bolečina): 1, 5, 6, 27, 49
Termoregulacija organizma: 21, 22, 59
Uho: 2, 9, 32, 45, 73
Usta: 9, 15, 46
Vrtoglavica in omamljenost: 3, 6, 28, 34, 46, 48, 50, 55, 56, 59
Zaspanost: (glej kontrola spanja in bioenergetski centri)
Zamašen nos: 8, 9, 42, 53, 56, 68, 71
Zaprtje: 4, 5, 44, 46, 48, 49, 67
Zobobol:

 • gornja čeljust: 33, 52
 • spodnja čeljust: 38
 • pred dentističnim posegom (tudi pred puljenjem): 10, 11, 19 (vsaki dve uri po intervenciji stomatologa)
 • med popravilom: 10, 11, 19 (vsaki dve uri po posegu), 38

Točne lokacije posameznih aku točk

DIABETES

MENOPAUZA

ZUJANJE U UŠIMA

DIABETES

MENOPAVZA

ŠUMENJE V UŠESIH

 • T 1: Na sredini pregiba iz zadnje strani kolena (kontraindikacije so razširjene vene).
 • T 2: Dva palca nad ročnim sklepom v liniji s srednjim prstom.
 • T 3: Takoj za krono zunanjega členka noge (v vdolbini).
 • T 4: V liniji s popkom (od njega je oddaljena eno širino dlani pod popkom).
 • T 5: Leži neposredno za sprednjo podkolensko kostjo (širina dlani nad krono notranjega členka noge).
 • T 6: Dva palca nad pregibom notranje strani ročnega sklepa v liniji s srednjim prstom.
  T 7: V pregibu lakta (v izboklini) bolj navzven.
 • T 8: Na palcu tik ob robu nohta (zunanja stran palca).
 • T 9: Stisnite kazalec in palec, pokazala se bo izboklina.
 • T 10: Na izboklini notranje strani ročnega sklepa v liniji z najmanjšim prstom.
 • T 11: Na srednjem prstu roke med nohtom in najbližjim prstnim sklepom (bližje nohtu v smeri proti palcu).
 • T 12: Na gornji strani stopala, dva palca širine nad mestom, kjer se razdvajata palec in sosednji prst.
 • T 13: Na izboklini notranje strani ročnega sklepa (v liniji s palcem).
 • T 14: V višini podlaktnice, tik pod zadnjim križnim vretencem.
  T 15: Med krono notranjega členka in vrhom pete (na mestu, ki je najbolj občutljiv na dotik).
 • T 16: Dvignete roko malo nad višino ramen. Točka se nahaja v vdolbinici (jamici), ki je pri tem nastala.
 • T 17: Na sredini med bradavico in prsno kostjo (med drugim in tretjim rebrom).
 • T 18: V vdolbini med zadnjim vratnim in prvim hrbteničnim vretencem.
 • T 19: Peto križno vretence.
 • T 20: V višini, kjer se lopatici končujeta (en palec iz obeh strani hrbtenice).
 • T 21
  Sredina razdalje med vrhom ramen in vratom.
 • T 22: Za ključno kostjo. V vdolbini, ki ste jo dobili, ko ste povili ramena naprej, glavo pa položili na prsa.
 • T 23: Pod prsno kostjo v liniji s popkom (najbolj občutljiv hrustančni predel).
 • T 24: V višini sredine lopatice med četrtim in petim vretencem na hrbtenici.
 • T 25: V liniji enega palca pod višino linije popka. Na vsako stran popka za širino ene dlani.
 • T 26: Zgornja stran stopala tik nad mestom, kjer se razdvajata palec in naslednji prst.
 • T 27: Ena dlan in dva palca nad krono notranjega členka ob podkolenski kosti.
 • T 28: Na sredini členkov prstov, v vdolbini najmanjšega prsta in naslednjega prsta.
 • T 29: Na pregibu notranje strani ročnega sklepa v liniji s srednjim prstom.
 • T 30: V vdolbini med najmanjšim prstom na nogi in prstom, ki je takoj zraven. Na sredini, kjer se prsta razdvajata.
 • T 31: V pregibu lakta med ligamenti (kjer je vdolbina najbolj izrazita).
 • T 32: Z obeh strani hrbtenice tik nad linijo, kjer se lopatica končuje.
 • T 33: Tik zraven nohta, drugega nožnega prsta v smeri proti drugim prstom.
 • T 34: V vdolbini med prvim in drugim vretencem v višini ramen (zgornji del ledij).
 • T 35: Kjer se noga spaja s stopalom (v liniji z drugim nožnim prstom).
 • T 36: Nekoliko pod linijo prvih sramnih dlak.
 • T 37: Na polovici razdalje med prsno bradavico in prsno kostjo (uporabno samo pri moškem).
 • T 38: Na kazalcu roke tik ob vogalu nohta proti palcu.
 • T 39: Na notranji strani noge tam, kjer se končuje koleno (v šalčki) v liniji s krono notranjega členka.
 • T 40: Na notranjem robu stopala, na sredini med palcem in peto.
 • T 41: Na tretjem križnem vretencu.
 • T 42: V liniji prvega vratnega vretenca (z obeh strani). Na mestu, kjer se hrbtenica združi z lobanjo.
 • T 43: Širina dlani nad pregibom srednje strani ročnega sklepa (v liniji s srednjim prstom).
 • T 44: Pod šalčko kolena na zunanji strani noge.
 • T 45: V vogalu nohta četrtega nožnega prsta (v smeri proti najmanjšemu nožnemu prstu).
 • T 46: Dve dlani in en palec nad krono zunanjega členka noge, a ne povsem v njegovi liniji. Točka je pomaknjena naprej (ni točno v liniji z zunanjim členkom noge).
 • T 47: Dve dlani nad krono zunanjega členka noge. Točka je nekoliko pomaknjena naprej (ni točno v liniji z zunanjim členkom noge).
 • T 48: Kjer se noga spaja s stopalom, tam kjer se razdvojita drugi in tretji nožni prst.
 • T 49: Tik ob vogalu nohta nožnega palca v smeri proti ostalim nožnim prstom.
 • T 50: Tik za blazinico stopala na katero se naslanjamo med hojo.
 • T 51: Na pregibu zadnje strani kolena proti notranji strani (kontraindikacija so razširjene vene).
 • T 52: Na mestu, kjer se ločujeta drugi in tretji nožni prst.
 • T 53: Tik ob vogalu nohta najmanjšega nožnega prsta, na zunanji strani stopala (kontraindikacija so kronične bolečine v očeh).
 • T 54: Tik ob vogalu najmanjšega nohta na roki v smeri proti ostalim prstom.
 • T 55: Dve dlani od vrha ramena v smeri proti laktu na sredini med notranjo in zunanjo stranjo roke.
 • T 56: Notranja stran ročnega sklepa. Nad pregibom v liniji z najmanjšim ročnim prstom.
 • T 57: V sredini očesa pod obrvmi.
 • T 58: Notranji kot očesa v bližini solznih kanalov.
 • T 59: Nekoliko pod linijo ramen, širina palca z obeh strani hrbtenice.
 • T 60: Med petim in šestim rebrom (v liniji s sredino lopatice). Širina palca z obeh strani hrbtenice.
 • T 61: Dva palca z vsake strani hrbtenice (linija z laktom oziroma nekoliko nižje).
 • T 62: Vdolbina pod ključno kostjo, kjer se roka spaja s telesom.
 • T 63: V sredini med popkom in prsnim košem (dnom). En palec z obeh strani, glej na osrednjo linijo telesa.
 • T 64: Spoj prsne kosti in zadnjega rebra ter en palec z vsake strani glede na osrednjo linijo telesa.
 • T 65: Pod samo ključno kostjo v liniji z robom vratu (v vdolbini).
 • T 66: Linija prsnih bradavic, med devetim in desetim rebrom.
 • T 67: Širina ene dlani in enega palca pod popkom na osrednji liniji telesa.
 • T 68: Prvo vratno vretence (stik hrbtenice z lobanjo).
 • T 69: V središču prsne kosti v liniji z obema prsnima bradavicama (ta točka se koristi samo pri moškem).
 • T 70: Dva palca nad linijo prsnih bradavic (koristi samo moški).
 • T 71: Kjer se najdaljši del nosu spaja z obrazom. Bolj na tkivu obraza, kot na tkivu nosa.
 • T 72: Dva palca pod prsno kostjo na centralni (osrednji) liniji telesa.
  T 73: Stik vilic, vratu, ušesa (v vdolbini takoj za spodnjim delom ušesne školjke).
 • T 74: Točno na konici nosu.
 • T 75: Med sramno kostjo in popkom na osrednji liniji telesa.
  T 76: Na hrbtenici, širino dlani nad izboklino, ki jo tvori velika križna kost – sakrum.
 • T 77 – 78: Točki sta tri prste pod pogačico in od sredine za en prst levo (77) in en prst desno (78).
 • T 79 – 84: Točke so razvidne s spodnje slike.

Izjava

Pantaya magnetni stimulator je wellness izdelek z nizkim tveganjem, ki pomaga ohranjati ali spodbujati dobro zdravje, zmanjšati vpliv ali tveganje za nekatere kronične bolezni in stanja, pri katerih je dokazano, da ima magnetna stimulacija pomembno vlogo pri izboljšanje kakovosti življenja ljudi in živali. Pantaya magnetni stimulator ni medicinski pripomoček in izdelek ni namenjen diagnosticiranju, zdravljenju ali preprečevanju kakršne koli bolezni ali zdravstvenega stanja. Pantaya magnetni stimulator je namenjen obravnavi energijskih elementov, ki pomagajo telesnim naravnim zdravilnim sposobnostim in pomagajo obnoviti in vzdrževati energijsko ravnovesje. Impulzna elektromagnetna polja z nizko intenzivnostjo, ki jih ustvarja ta izdelek, uporablja podobne ravni energije kot naravna vitalna energija Zemlje. Uporaba Pantaya magnetnega stimulatorja je kontraindicirana pri ljudeh s srčnimi spodbujevalcem, močnim srčnim popuščanjem, pri ljudeh, ki imajo avtomatske srčne zaklopke, na mestu venske tromboze, epileptike in nosečnice. Prav tako je uporaba kontraindicirana pri živalih s srčnimi spodbujevalcem ali močnim srčnim popuščanjem in tudi med brejostjo. Pantaya magnetni stimulator ne nadomešča veterinarske oziroma medicinske pomoči. Če sumimo, da gre za večje zdravstvene težave, se posvetujte z veterinarjem oziroma osebnim zdravnikom.

GARANCIJSKA IZJAVA

Izjavljamo:

 • da bo proizvod v garancijskem roku brezhibno deloval, če se boste ravnali po danih navodilih,
 • da bomo zagotovili vzdrževanje in potrebne rezervne dele za proizvod,
 • da bomo v garancijskem roku na svoje stroške, kar vključuje tudi stroške za prevoz oziroma prenos proizvoda, zagotovili odpravo okvare in pomanjkljivosti v roku, ki ne bo daljši od 45 dni. Proizvod, ki ne bo popravljen v omenjenem roku, bomo na vašo zahtevo zamenjali z novim.

Garancija velja od dneva nakupa proizvoda, kar dokažete s potrjenim garancijskim listom (datum prodaje in žig). Garancija preneha veljati, če je bilo ugotovljeno, da je predhodno popravilo opravljala nepooblaščena oseba, oziroma, če so bili vgrajeni neoriginalni deli.

Garancijski rok: 12 mesecev

V primeru okvare je servis na sedežu proizvajalca. V roku 9-ih let od nakupa vam jamčimo rezervne dele za popravilo našega izdelka Pantaya stimulatorja na Monika Auguštin s. p., Brezje pri Grosupljem 81, 1290 Grosuplje.

Izjava o skladnosti

Proizvajalec: Monika Auguštin s.p.
Naslov: Selo 18, Žirovnica
Izdelek: Magnetni stimulator (AKu)
Tip: Satroni bioterapevtski stimulator CET/MŠ-89/90
Napajanje: 9 V baterija
Maksimalna frekvenca: 24 Hz
Izjavljamo, da je izdelek skladen z CE standardi:

 • EN 61000-6-3:2007 + A1:2011,
 • EN 61000-6-1:2007,
 • EN 61000-3-2:2006 + A1:2009 + A2:2009,
 • EN 61000-3-3:2013

Kontakt/servis

Espri Monika Auguštin s.p.
Selo 18
4274 Žirovnica

00386 31 334 776
info@pantaya.si