ZAVAROVANJE PSA

zavarovanje psa

Naši kosmatinčki že dolgo niso več samo psi, ampak enakovredni družinski člani, ki si zaslužijo najboljše. To pomeni holističen pristop k zdravju, ki vključuje nego, zdravo prehrano in obiske veterinarja. Danes ne čakamo več, da se bo kužek pozdravil sam, ampak reagiramo hitro. Ne razmišljamo o tem kakšni bodo stroški zdravljenja, vse bi dali zanj samo, da ga pozdravijo. Pripravljeni smo celo vzeti kredit. In ravno zaradi morebitnih visokih veterinarskih stroškov zdravljenja, se vse več lastnikov odloča za zavarovanje psa.

Zate sem raziskala, kaj vse ponuja slovenski trg zavarovalnic. Informacije, ki jih ponujajo zavarovalnice na spletu so zelo različne, nekatere podajajo več informacij kot druge, med seboj se tudi razlikujejo. Ti podatki, ti bodo dali začetni vpogled, ki pa jih je potem smiselno raziskati in doreči z zavarovalniškim agentom.

WIZ

Wiz je spletna prodajna točka Generali zavarovalnice d.d.. Zavarovanje lahko skleneš kar online, obljubljajo  pa tudi hitro odzivnost preko telefona ali spleta. Odprta je 24 ur na dan, vse dni v letu. V kolikor ima tvoj veterinar z WIZom sklenjeno pogodbo, del stroškov zdravljenja tvojega kosmatinčka povrnejo direktno njim. V primeru, da tega nima, ti pošlješ WIZu zahtevek za povračilo stroškov. Seveda moraš priložiti vse zahtevane dokumente.

Pogoji za sklenitev zavarovanja:

 1. Dobra kondicija in čipiranje; zavarujejo se lahko kužki stari od 3eh mesecev do 12. leta starosti. Kužek mora biti ob sklenitvi zdrav, nepoškodovan, v dobri kondiciji in čipiran.
 2. CENTRALNI REGISTER PSOV REPUBLIKE SLOVENIJE; tvoj kosmatinec ne sme imeti statusa nevarnega psa, prav tako ne moreš zavarovati psa čuvaja (čuvanje ovac), lovskih psov, reševalnih, policijskih in vojaških psov.

WIZ ponuja 3 PAKETE:

 • MINI  4,17 eur/mesec
 • MAXI 14,95 eur/mesec
 • PLUS 19,92 eur/mesec

Tvoja soudeležba pri plačilu veterinarskih stroškov znaša:

 • 30 % pri nezgodi ali nezgodi + bolezni (odvisno od paketa, maximalen znesek, ki ga krijejo v enem zavarovalnem letu je 1.000 eur)
 • 10 % pri ugrizu tretje osebe ali poškodovanju tuje lastnine (max 20.000 eur oz 2 dogodka v enem zavarovalnem letu, skupaj 40.000 eur).

Klikni na spodnji gumb, da izveš več informacij o zavarovanju.

ZAVAROVALNICA TRIGLAV

Zavarovanje lahko skleneš online, razen v primeru, če imaš lovskega psa, le-to skleneš direktno pri zavarovalniškem agentu.

Za razliko do WIZ zavarovanja, Zavarovalnica Triglav omogoča tudi zavarovanje lovskih psov in psov za posebne namene.  Super se mi zdi tudi 10 % popust na zavarovanje psa, ki ga dobiš, če se zavaruje večja skupina (klubi, društva).

Zavarovanje psa se razlikuje glede na starost:

 • KLASIČNO – za pse od 18. meseca do izpolnjenega 14. leta starosti
 • VSEŽIVLJENJSKO – za pse od 3. meseca starosti do pogina oziroma neboleče usmrtitve zaradi bolezni ali nezgode (prvo zavarovanje mora biti sklenjeno do 18. meseca starosti psa)

Poleg temeljnega zavarovanja za primer pogina ali usmrtitve zaradi bolezni ali nezgode, lahko skleneš tudi zdravstveno zavarovanje psa in druga dodatna zavarovanja.

Zavarovalnica Triglav ponuja 3 pakete:

 • STANDARD; stroški, ki jih krijejo v enem zavarovalnem letu so od 1.000-2.000 eur (25% soudeležba)
 • STANDARD+ ; stroški, ki jih krijejo v enem zavarovalnem letu so od 1.000-2.000 eur (25% soudeležba)
 • NADSTANDARD, stroški ki jih krijejo v enem zavarovalnem letu so do 3.000 eur (25% soudeležba)

Višina premije je odvisna od vrste zavarovanja, obsega zavarovalnega kritja in izbrane višine dajatve zavarovalnice v zavarovalnem letu (letni agregat).

Soudeležba zavarovanca pri stroških zdravljenja znaša:

 • 25 % vseživljenjsko zavarovanje
 • 40 % klasično zavarovanje

Klikni na spodnji gumb, da izveš več informacij o zavarovanju.

Magnetna stimulacija Pantoya

Če tvojega kosmatinčka BOLIJO TAČKE, TEŽKO HODI in VSTAJA, IMA ARTRITIS ali TEŽAVO S HRBTENICO, si na pravem mestu. KLIKNI NA SLIKICO in pokukaj KAKO MU LAHKO POMAGAŠ. S Pantaya magnetnim stimulatorjem smo pomagali že več kot 150 kosmatincem in verjamem, da lahko tudi tvojemu.

ZAVAROVALNICA GENERALI

Posebnost zavarovanja pri Zavarovalnici Generali je, da lahko ZAVARUJEŠ tudi LEGLA za pse. To pomeni, da pri rodovniških psicah lahko zavaruješ nevarnost pogina pasjih mladičev pred, med in po kotitvi.

Pogoji za sklenitev zavarovanja:

 1. Pes mora biti cepljen.
 2. Pes mora biti razpoznaven in imeti identifikacijski dokument.
 3. Zavaruješ lahko vse pse stare med 3. meseci in 12. letom starosti.

Paketi, ki jih ponuja Generali zavarovalnica:

 • OSNOVNO ZAVAROVANJE ZA PSE
 • DODATNO ZAVAROVANJE STROŠKOV ZDRAVLJENJA PSA
 • DODATNO ZAVAROVANJE ODGOVORNOSTI IZ POSESTI PSA
 • DODATNO ZAVAROVANJE LEGLA ZA PSE

Generali prav tako kot Triglav ponuja popuste večjim skupinam kot so društva.

Soudeležba zavarovanca pri kritju stroškov zdravljenja znaša 30%.

Stroški zavarovanja niso vidni iz spletne strani. Sklepanje online zavarovanja ni možno.

Klikni na spodnji gumb, da izveš več informacij o zavarovanju.

ZAVAROVALNICA SAVA

Ima najmanj dostopnih podatkov na spletu, online zavarovanje ni možno. Tudi stroški zavarovanja niso razvidni.

Paketi, ki jih zavarovalnica ponuja:

 • POGIN ZARADI NEZGODE ALI BOLEZNI
 • STROŠKI ZDRAVLJENJA
 • ODGOVORNOST LASTNIKA (stroški storjeni tretjim osebam)

Klikni na spodnji gumb, da izveš več informacij o zavarovanju.

Glede na to, da imajo psi vedno več prirojenih deformacij, napredujočih degenerativnih sprememb, vse več alergij in rakavih obelenj, je razmišljanje o sklenitvi zavarovanja definitivno smotrno.

ŠPORTNI PSI

Priznam, da me nedostopnost vseh podatkov moti in če bi se danes odločala za zavarovanje Pantoje, bi izbirala med WIZOM in ZAVAROVALNICO TRIGLAV. Vsekakor se je smiselno pred sklenitvijo zavarovanja (četudi je možno online zavarovanje) pogovoriti z agentom večih zavarovalnic, pridobiti več ponudb in nato izbrati tisto ponudbo, ki ti je najbližje.