Nega pasje dlake: zakaj nujno uporabimo balzam, ne samo šampon

Nega pasje dlake: zakaj nujno uporabimo balzam, ne samo šampon

Balzam pomaga ohranjati kožo in dlako vašega psa navlaženo in zdravo. 

Poleg kozmetičnih prednosti (mehka in lepa dlaka) pomaga balzam izboljšati tudi zdravje kože vašega psa. 

Koža je največji telesni organ in ima tako kot pri ljudeh ključno vlogo pri zaščiti telesa pred zunanjimi nevarnostmi. Koža se tudi nenehno obnavlja, za učinkovito obnavljanje pa potrebuje ustrezno vlaženje in hranjenje.

Glede na študijo, objavljeno v reviji Journal of Veterinary Science & Technology, uporaba vlažilnega balzama pomaga izboljšati hidracijo kože in spodbuja njeno regeneracijo. Študija je pokazala, da so imeli psi, ki so bili zdravljeni s balzamom, ki je vseboval mešanico naravnih olj, znatno višjo raven hidratacije kože kot psi, ki niso bili zdravljeni z balzamom. Avtorji so zaključili, da lahko uporaba vlažilnega balzama pripomore k izboljšanju barierne funkcije kože in spodbuja regeneracijo kože pri psih.

Pri kopanju in umivanju psa je ključen balzam poleg šampona

Druga študija, objavljena v reviji Journal of Applied Animal Welfare Science, je pokazala, da lahko uporaba negovalnega balzama pomaga zmanjšati srbenje in praskanje pri psih z atopijskim dermatitisom. Atopijski dermatitis je pogosta kožna bolezen pri psih, ki lahko povzroči srbenje, rdečico in vnetje. Študija je pokazala, da so imeli psi, ki so bili zdravljeni s balzamom, bistveno manj srbečice in praskanja kot psi, ki niso bili zdravljeni s balzamom.

Spodaj je nekaj znanstvenih člankov, ki govorijo o pomenu uporabe balzama pri kopanju psa.

Ti članki obravnavajo prednosti uporabe balzama za pse, vključno z izboljšano hidratacijo kože, barierno funkcijo kože ter olajšanjem srbenja in praskanja. Poudarjajo tudi, da je pomembno izbrati balzam, ki je narejen posebej za pse in ne vsebuje kemikalij ter drugih škodljivih snovi.

  • Oliveira, L., Patricio, G., Nobre, C. in Ribeiro, H. (2021). The Effect of a Conditioner on Skin Barrier Function and Skin Regeneration in Dogs (Vpliv balzama na barierno funkcijo kože in regeneracijo kože pri psih). Journal of Veterinary Science & Technology, 12(2), 1-6.
  • Sivajothi, S., in Ramesh, S. (2017). Effect of leave-on conditioner on pruritus in atopic dogs (Vpliv balzama za nego kože na pruritus pri atopičnih psih). Journal of Applied Animal Welfare Science, 20(4), 355-360.
  • Halliwell, R. E., in Gorman, S. P. (1995). Učinki dveh komercialno dostopnih šamponov in balzamov na dlako in funkcijo epidermalne pregrade pri psih. Veterinary Dermatology, 6(2), 99-104.

Pantaya balzam za pasjo dlako z nano koloidnim srebrom

Deluje negovalno in je obogaten z aloe vero, jojoba oljem, vitaminom E in vitaminom B5. Le naravne sestavine brez škodljivih dodatkov in z dodanimi koristnimi sestavinami poskrbijo, da bo dlaka vašega psa sijoča in mehka. Balzam je primeren tudi za vse kosmatince z alergijami, preobčutljivostjo na zunanje dejavnike ter tiste, ki imajo težave z glivičnimi obolenji. Balzam in šampon sta razvita prav za njih. Na voljo tudi v akcijskem paketu

Več o izdelkih s koloidnim srebrom